Haber Yazdır

TÜRMOB Konkordato Komiserliği Eğitimi

15.03.2018 tarihinde 7101 Sayılı İcra iflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’un 30361 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanması ile iflasın ertelenmesi kurumu kaldırılmış, konkordatoya ilişkin hükümler değişmiş ve daha etkin, işlevsel hale getirilmiştir.

Bu kapsamda 02.06.2018 tarihli 30439 Sayılı Resmi Gazete ile Konkordato Komiserinin Niteliklerine ve Alacaklılar Kurulunun Zorunlu Olarak Oluşturulmasına Dair Yönetmelik yayınlanmıştır.

Konkordato ile ilgili hukuki ve mali bilgiler, başvurunun yapılması, sürecin işleyişi, borçlu ve alacaklılar için hukuki sonuçlar vb. konulara ilişkin bilgilerin; konkordato komiseri olarak görev almak isteyen ve konkordato süreçlerinde borçlu yada alacaklı yönünden danışmanlık görevi yürütecek meslek mensuplarımıza aktarılabilmesi amacıyla TESMER vasıtası ile Odalarımızda yüz yüze eğitim yöntemiyle  “Konkordato Komiserliği Eğitimi” yapılacaktır.

Söz konusu eğitim, 17-18 Kasım 2018 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde başlatılacak olup bu iller için eğitim başvurusu yazı eki Ön Başvuru Formu’nda yer alan bilgilere göre TESMER’e yapılacaktır.

Eğitim, diğer illerimizde,  en az 30 katılımcının oluşumu ile yapılacak olup katılımcılar başvurularını yazı eki Ön Başvuru Formu’nda yer alan bilgilere göre Odalarımıza yapacaklardır. Odalarımızın 30 katılımcıya ulaşmalarını takiben eğitim taleplerini TESMER’e yazılı olarak bildirmeleri sonrasında eğitim planlanacaktır.

Hafta sonu günlerinde (2 Gün) yapılacak olan eğitime katılım ücreti, 750,00 TL + % 18 KDV (Toplam 885,00 TL) olup, katılımcılara eğitim sonunda katılım belgesi verilecektir. 

TÜRMOB Konkordato Komiserliği Eğitimi Konulu YMM ve SMMM Odalarına Gönderilen Yazı için tıklayınız.

Konkordato Eğitimi Başvuru Formu için tıklayınız.