Haber Yazdır

2017/1 DÖNEMİ STAJA GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

 

Staja Giriş Sınavı, Ankara Üniversitesi tarafından 25 Şubat 2017 Cumartesi günü, Ankara,  İstanbul (Anadolu ve Avrupa Yakası) olmak üzere 3 bölgede yapılacaktır.

 

Bu sınava Kanunun 4.maddesindeki genel şartlar ile 5/A-a maddesindeki öğrenim şartlarına haiz Lisans/Yüksek lisans mezunları başvuru yapabileceklerdir.

 

Staja Giriş Sınavına katılmak isteyen adaylar, başvurularını http://teos.tesmer.org.tweb adresi üzerinden yapacaklardır.

 

Staj ve Sınav Uygulama Yönergesi gereğince, Staja Giriş Sınavında ilk girişinde başarılı olamayanlar sınav sonuçlarının ilanı tarihinden itibaren 3 yıl içerisinde açılacak 9 sınava daha girebilirler. Bu sınav süresi hiçbir nedenle uzatılamaz.

“Sınava Giriş Belgeleri” sınavdan 15 gün önce http://belge.tesmer.org.tr adresinde yayımlanacaktır. Sınav sırasında, Sınav Giriş Belgesinin kontrolü; güncel fotoğraflı T.C Kimlik No yazılı nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport ile yapılacaktır. Bu kimlik belgeleri dışında, sürücü belgesi dahil hiçbir belge kabul edilmeyecektir. Sınav Giriş Belgesi olmayanlar sınava alınmayacaktır.

 

Sınav başvurusunda bulunan adaylardan, herhangi bir mazeret nedeniyle sınava katılmayanların sınav bedeli iade ve mahsup edilmeyecektir.

 

 

Banka ve Başvuru Bilgileri  

Sınav Başvurusu Başlangıç ve Bitiş Tarihi

1 Aralık 2016  - 2 Ocak 2017

Odalara Dosya tesliminin son tarihi

2 Ocak 2017

Staj Dosya ve Başvuru Bedeli

Banka Bilgisi

1.100,00-TL
İş Bankası Ankara /Dikmen  Şubesi  487 239

Halkbank Yenişehir /Ankara Şubesi 16000 140

Staja Giriş Sınav Bedeli

Banka Bilgisi

170,00-TL

İş Bankası Ankara /Dikmen  Şubesi   487 286

Halkbank Yenişehir /Ankara Şubesi 16000 140

 

2 Ocak 2017 tarihi itibariyle başvurular kapatılacaktır. Banka şubelerine yapılan ödemeler ertesi gün sisteme yansıdığından  ödeme yapacak adayların bu tarihten en geç 1 gün önce ücretlerini ödemeleri gerekmektedir.

 

Sınava İlk Defa Katılacaklar İçin Başvuru İşlemleri

 

Sınava Tekrar Katılacaklar İçin Başvuru İşlemleri

 

TESMER'in Sınav Duyurusu yazısı için Tıklayınız