Sayın Üyemiz,

12 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7440 Sayılı  “BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN” 10. maddesinin 12 bendi:  "31/12/2022 tarihi (bu tarih dâhil) itibarıyla ödenmesi gerektiği hâlde bu Kanunun yayımı tarihine kadar ödenmemiş olan; 1/6/1989 tarihli ve 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu hükümlerine göre meslek mensuplarının üyesi oldukları odalara olan aidat borçları ile odaların Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğine olan birlik payı borçlarının asıllarının tamamının birinci taksiti bu Kanunun yayımı tarihini takip eden üçüncü ayın sonuna kadar, kalanı aylık dönemler hâlinde ve azami toplam dokuz eşit taksitte ödenmesi hâlinde, bu alacaklara uygulanan faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer’i alacakların, alacak asıllarının bu Kanunun yayımı tarihinden önce kısmen veya tamamen ödenmiş olması hâlinde ödenmiş borç asıllarına isabet eden faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer’i alacakların tahsilinden vazgeçilir." maddesi kapsamında, Üyelerimize 31/12/2022 tarihi öncesine ait aidat borçlarını taksitle ödeme imkanı getirilmiştir. Buna göre 31 Mayıs 2023 tarihine kadar E-Birlik üzerinden başvuruda bulunulması ve ana para borcunun peşin yada 9 eşit taksitte ödenmesi halinde gecikme faizlerinin tamamı silinecektir.

Son başvuru tarihi 31 Mayıs 2023, ilk taksit ödeme tarihi ise 30 Haziran 2023’dür.

Not: Odamızın zorunlu tadilat ve eyt kapsamında ortaya çıkan tazminat gibi ilave giderleri için yapılandırma konusunda ayrıca hassasiyetinizi rica ederiz.

E-Birlik Girişi için tıklayınız.