Haber Yazdır

AYDIN BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN KAMU OYUNA DUYURULUR.

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu'nun 5 inci maddesi gereği, Sanayi Sicil Belgesine sahip işyerlerinin 2013 yılına ait faaliyetlerini beyan edecekleri Yıllık İşletme Cetvelini verme süresi 30 Nisan 2014 tarihinde sona erecektir.

Yıllık İşletme Cetveli; elektronik ortamda  https://sanayisicil.sanayi.gov.tr internet adresinden verilmekte olup, süresi içerisinde vermeyenlere 2014 yılı için geçerli olan tutar 759 TL. idari para cezası uygulanacaktır.

25 Nisan tarihinden itibaren sisteme yoğun bir şekilde giriş yapıldığı için yıllık işletme cetvelini verme işini son güne bırakılmamasında yarar görülmektedir.

Ayrıca, yıllık işletme cetvelindeki fiili üretim, ciro, satış değeri gibi bilgileri boş bırakan işletmeler ile üst üste iki yıl yıllık işletme cetvelini vermeyen işletmeler, Belgenin düzenlenmesine esas adreslerinde denetlenmektedir. Beyan edilen adreslerinde işletmelerin bulunamaması veya faaliyetlerine son verdiğinin yada üç aydan fazla üretime ara verdiğinin tespit edilmesi halinde, Belgeleri iptal edilerek; süresi içinde değişiklik bildirimde bulunulmadığı için 2014 yılı için geçerli olan 759 TL. idari para cezası uygulanarak, tahsil edilmek üzere bağlı bulundukları Vergi Dairelerine bildirilmektedir.

Yıllık işletme cetvelinin elektronik ortamda doldurmakta sorun yaşayan işletmelerin 30 Nisan tarihine kadar; Aydın Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün Hasanefendi Mah. 1904 Sokak No:2 Kat:4 Efeler/AYDIN adresindeki hizmet binasına bizzat gelerek ya da (256) 225 17 55 nolu telefonunu arayarak ya da stmaydinil@sanayi.gov.tr veya mustafago@sanayi.gov.tr elektronik posta adresine sorunlarını iletmeleri gerekmektedir.

 

Aydın Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü

 

Sanayi Sicil Belgeli Firmalar (23.04.2014) için Tıklayınız